Білоруське "Держтелерадіо" визнало "НТВ" пропагандистським каналом

Державний медіахолдинг Білорусі - "Белтелерадіокомпанія" - визнав російський "НТВ" пропагандистським телеканалом

Про це йдеться в документі, який отримав у відповідь на заклик припинити ретрансляцію "НТВ" опозиційний політик, голова партії БНФ Олексій Янукевич, повідомляє "Радіо Свобода", передає Еспресо.TV.

"Телеканал "НТВ-Білорусь" дотримується власної сітки мовлення, намагається максимально пом'якшити пропагандистську риторику російського телеканалу "НТВ" в частині так званих спеціальних випусків, журналістських розслідувань, аналітичних програм і сюжетів, які можуть сприяти розпалюванню міжнаціональної ворожнечі", - йдеться в документі, підписаному главою "Белтелерадіокомпанії" Геннадієм Давидьком.

Крім того, мовлення російського телеканалу обмежується, якщо його сюжети "йдуть врозріз з державною політикою інформаційної безпеки" та офіційною позицією країни в питаннях "суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України" (Білорусь не визнала підсумки референдуму про входження Криму до складу Росії, - Ред.).

Опозиційний політик відправив лист з вимогою припинити ретрансляцію на території республіки російських телеканалів, у тому числі "НТВ", 13 березня. Янукевич вважає відповідь глави телерадіокомпанії формальною.

"Ми були б задоволені, якби дійсно була змінена редакційна політика, якби трансляція російських телеканалів була або обмежена повністю, або, принаймні, в частині інформаційних та публіцистичних програм. Очевидно, що це формальна відповідь, і ми будемо шукати можливості вплинути на те, щоб все-таки російська пропаганда не отруювала уми білорусів", - цитує політика "Радіо Свобода".

Видання by24.org зазначає, що заборонити російські телеканали раніше просили депутати білоруського парламенту і профспілкові активісти Могильова.