ООН: Бої в Ємені призвели до загибелі понад 500 людей

Понад 500 людей загинули внаслідок бойових дій в Ємені за останні два тижні

Про це заявила в четвер заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Валері Амос, передає Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

"Повідомлення, що надходять від гуманітарних партнерів у різних частинах країни, вказують на те, що за останні два тижні загинули 519 осіб і близько 1700 отримали поранення", – йдеться в повідомленні Амос.

За її словами, свої будинки через бойових дій були змушені залишити десятки тисяч людей, частина з яких вирушила в Джибуті й Сомалі.

Заступник генерального секретаря закликала всі сторони конфлікту поважати міжнародне гуманітарне право та гарантувати безпеку мирних жителів, а також забезпечити доступ до населення для доставки йому необхідних припасів. "Відчувається гостра нестача електроенергії, питної води, а також основних ліків", – зазначила Амос.

Вона нагадала, що ще до загострення обстановки в Ємені мільйони жителів країни перебували у вкрай вразливому становищі. "Я сподіваюся, що мир, безпека і стабільність будуть відновлені якнайшвидше", – сказала заступник генсека.

На минулому тижні саудівські ВВС за підтримки Бахрейну, Катару, Кувейту й ОАЕ піддали бомбардуванню позиції шиїтських бунтівників на території Ємену.

До аравійської коаліції, яка веде операцію під кодовою назвою "Буря рішучості" з метою повернення до влади президента Абд Раббо Мансура Хаді й його уряду, приєдналися Єгипет, Йорданія, Марокко, Пакистан і Судан.