Після ДАІ Аваков взявся за "торговців людьми": один підполковник затриманий, інший у розшуку

Співробітники Департаменту боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми (ДБЗТЛ) створили і "кришували" мережу підпільних публічних будинків і салонів у Києві

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у "Фейсбуці", передає Еспресо.TV.

"Службою внутрішньої безпеки МВС повністю викрита злочинна схема - з якої очевидно: співробітники департаменту ДБЗТЛ в Києві не тільки не боролися з проституцією та борделями, а навпаки - створили і систематизували "кришування" мережі підпільних публічних будинків і салонів", - написав Аваков. 

За словами міністра, вони "налагодили грошовий потік в свої кишені - з проституції, "кришуючи" від "наїзду" борделі, займаючись організацією сутенерства, координуючи систему інтернет-сайтів з надання платних інтим-послуг".

Як зазначив Аваков, впродовж майже трьох місяців було задокументовано десятки учасників, сутенерів, "клієнтів". 

"Обсяг щомісячних "доходів від повій" для керівництва київського управління УБЗТЛ оцінюється оперативниками у близько $350 тис.", - додав глава МВС.

Зі слів міністра, правоохоронці провели оперативні затримання та обшуки. Крім оперативних матеріалів спостережень, вилучені докази, гроші, книги обліку, електронні та інтернет-файли, свідчення сутенерів і власників притонів, які повністю викривають усіх учасників злочинної схеми.

"Затриманий заступник начальника відділу по місту Києву - підполковник Дмитро Ольховик. Заступник начальника Київського УБТЗЛ підполковник Слюсар - сховався, оголошений у розшук. Затримані і дають свідчення ще 4 учасники групи. Більш ніж до 30 учасникам схеми застосовані різні ступені слідчо-адміністративних процедур з боку СБ, слідства, прокуратури. Слідчі дії тривають", - повідомив Аваков..

Окрім того, наказом глави МВС сьогодні був звільнений із посади начальника департаменту (ДБТЗЛ) міністерства Андрієнко - свідчення в рамках кримінальної справи стосовно нього перевіряються.

Наказом міністра також звільнено з посади начальник Київського міського управління УБТЗЛ Ярослав Жук - міру реагування щодо нього в рамках розслідування оберуть слідчі.