Керівника-хабарника столичного ДАІ кинули за грати, встановивши заставу 10 млн. грн.

Сьогодні Голосіївський райсуд столиці підтримав позицію прокуратури та обрав для підполковника МВС запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 10 млн. грн.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-служба прокуратури Києва.

Слідчим відділом прокуратури міста Києва повідомлено про підозру одному з керівників столичного УДАІ у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної винагороди) КК України.

"Прокурор у суді вимагав застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у розмірі 20 млн. гривень. Таку значну суму грошей було визначено з урахуванням того, що "правоохоронець" отримував незаконним шляхом багатомільйонні прибутки. Сподіваюсь, що і сума визначена судом стане на перешкоді переховування підозрюваного від слідства", - наголосив виконувач обов’язків столичного прокурора Олег Валендюк.

Керівник одного з підрозділів столичної автоінспекції разом зі своїм колегою був причетний до організації злочинної схеми, реалізація якої приносила їм щотижня 200 тис. грн. Під час обшуків правоохоронцями було вилучено багатомільйонну суму грошей, елітні годинники, коштовності, вогнепальну зброю та набої до неї.

Місцезнаходження його спільника встановлюється.