Оприлюднено листування Кремля з французськими націоналістами

Хакери виклали в мережу тисячі текстових повідомлень і електронних листів з листування між Кремлем і французької ультраправої партією "Національний фронт"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Le Monde.

За даними французької газетИ, хакери опублікували цю переписку на своєму сайті, і в багатьох повідомленнях йдеться про лідера Національного фронту" Марін Ле Пен, а також про її підтримку приєднання до Росії Кримського півострова, яке відбулося в березні 2014 року.

Як повідомляє видання, листування велося між Тимуром Прокопенко, якого хакери вже охрестили кремлівським чиновником, і якимсь Костею, людиною, яку вони називають російським джерелом, пов'язаним з Ле Пен.

Ці люди обговорювали, чи підтримає Ле Пен анексію Криму, ставши "спостерігачем" процесу приєднання. За даними Le Monde, в одному з повідомлень Прокопенко говориться, що "вона дуже нам потрібна, я сказав босові, що ти з нею домовишся" - в даному випадку мова йде про підтримку Ле Пен кримського референдуму, результати якого міжнародне співтовариство не визнало. У подальших повідомленнях Костя обіцяє, що "Національний фронт" "офіційно займе позицію по Криму".

Представник партії "Національний фронт" в окрузі Іль-де-Франс Емерік Шопрад (Aymeric Chauprade) був спостерігачем на кримському референдумі в березні 2014 року, проте представники партії спростували чутки про те, що він був присутній там в якості радника із зовнішньої політики. Коментуючи своє рішення приїхати в якості спостерігача, в інтерв'ю російському телеканалу RT Шопрад сказав: "Я вважаю, що цей референдум легітимний. Мова йде про довгу історію. Мова йде про російською народі, про території колишнього СРСР ".

У лютому цього року Ле Пен дала інтерв'ю польському тижневику Do Rzeczy, в якому вона сказала, що Франція повинна визнати Крим територією Росії.

У грудні вона також зізналася, що її партія отримала кредит у розмірі 9 мільйонів євро від Першого чесько-російського банку. Західна преса тут же підхопила цю новину, звинувативши Путіна в тому, що він підтримує радикальні європейські партії в цілях дестабілізації обстановки в Європі. Тим часом, Ле Пен заявила, що французькі банки відмовили її партії у видачі кредиту, тому вона була змушена звернутися до Росії.

Торік Ле Пен кілька разів була в Москві, де вона зустрічалася з віце-прем'єром Дмитром Рогозіним та іншими чиновниками Кремля, щоб обговорити ряд політичних питань.