Княжицький: ГПУ має відповісти, кому належить телеканал "Інтер"

Депутати очікують, що в п’ятницю Генеральний прокурор розповість, кому належить телеканал

Фракція "Народний фронт" наполягає на виступі з парламентської трибуни  Генерального прокурора, який повинен  відреагувати  на  депутатське звернення і озвучити повну і правдиву інформацію   щодо  власників  телеканалу "Інтер".

Про це під час погоджувальної ради заявив народний депутат,  голова парламентського комітету з питань з питань культури і духовності  Микола Княжицький, інформує Еспресо.TV.

"Ми наполягаємо на тому, що суспільство повинно дізнатися, хто ж є власником "Інтера",  повинно знати всю інформацію щодо незаконності отримання "Інтером"  ліцензій", - заявив депутат.

Микола Княжицький також заявив, що фракція "Народний фронт" наполягає  на прийнятті  законопроекту   про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення державної політики в сфері культури та створення умов для запровадження теле- і радіоканалів культурно-освітнього мовлення.

Цим законопроектом, зокрема, передбачається, визначити процедуру вивільнення та виділення каналів мовлення (радіочастот) для культурно-освітнього телевізійного та радіоканалу Національної суспільної телерадіокомпанії України;

- визначити порядок отримання ліцензії на мовлення НСТУ для запровадження додаткових програм, в тому числі культурно-освітньої програми;

- вирішити питання щодо передачі суспільному мовнику каналів мовлення, незаконно виділених телерадіоорганізаціям, всупереч встановлених законом заборон.

"Сьогодні кожен розуміє, хто зараз «розкручує» політичну кризу в країні, - зазначив Княжицький, - Політики, які хочуть повернутися з  минулого  - Фірташ і Льовочкін,  які страждають від того, що держава хоче  взяти під контроль їхні облгази. І через свій маніпульований росіянами канал,   продовжує цю кризу розкручувати».

"Тому, - зазначив Княжицький, - замість телеканалу "Інтер", який незаконно отримав ліцензію на мовлення і сьогодні повністю маніпульований Росією, в ефірі  має постати  телеканал "Культура".