Мільярдер Сорос підтримав Україну заявивши, що вона важливіша для ЄС ніж Греція

В українському конфлікті вирішується доля Євросоюзу і Україну треба підтримати в боротьбі проти Путіна

Нинішня політика помилкова і може привести до кінця Євросоюзу як світової політичної сили. Про це пише американський фінансист і мільярдер Джордж Сорос в статті, опублікованій в суботу, 4 квітня, на сайті німецької газети Die Welt, передає "Німецька хвиля".

"Росія Володимира Путіна - це агресор, а обороняється Україна захищає також ті цінності та принципи, на яких ґрунтується ЄС", - пише він.

На думку Сороса, Європа поводиться з Україною, як з другої Грецією, але ця політика помилкова і призведе до плачевних результатів.

"Путін не бажає військової перемоги на Україну, щоб захопити частину країни і перейняти відповідальність за неї. Куди більше прагне він до фінансового і політичного краху", який дестабілізує Україну і за який не треба нести відповідальності, вважає Джордж Сорос.

Поки Європа кидає Україні "маленькі шматки", як Греції, яких ледве вистачає для виживання, "Путін отримує всі переваги", випереджаючи всіх і вибираючи "між гібридної війною і гібридним світом", зазначає Сорос.

Читайте також: Географія потенційних зрадників. Хто перший продасть Євросоюз Путіну

У цій ситуації Україна та її союзники встигають лише реагувати, а між тим "падіння України все прискорюється", економічні проблеми вже привели країну "на край безодні".

Сорос вважає ймовірним сценарій, згідно з яким Путін досягне головної мети - українське опір буде зламано, а "Європу захлиснуть потоки біженців - по реалістичним оцінками близько двох мільйонів". Після цього європейські друзі переможного Путіна забезпечать пом'якшення антиросійських санкцій, однак це означатиме кінець Євросоюзу як світової політичної сили.

Читайте також: Путін не упустить нагоду задешево "перекупити" Грецію у ЄС, - російські ЗМІ

Щоб уникнути такого сумного кінця, необхідно зробити все, щоб підтримати нову Україну - "аж до участі в прямої військової конфронтації з Росією". Не слід Європі боятися і нової холодної війни - "Росія програє її так само, як у минулому Радянський Союз", впевнений Джордж Сорос.

Нагадаємо, раніше мільярдер Сорос натякнув, що готовий дати Україні $1 млрд. Також Сорос допоможе Україні ще й реформувати "Нафтогаз".