ООН назвала кількість загиблих в охопленому війною Ємені

Кількість загиблих унаслідок бойових дій і актів насильства в Ємені з 19 березня сягнула 549 осіб, понад 200 з них – мирні жителі

Про це повідомило Управління ООН з координації гуманітарних питань, передає Еспресо.TV з посиланням на російську інформагенцію ТАСС.

"Згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, 549 осіб були вбиті й 1707 отримали поранення в результаті насильства в Ємені з 19 березня. Це включає щонайменше 217 смертей і 516 поранень цивільних осіб, багато з яких стали наслідком вибухів у двох мечетях в Сані 20 березня", – йдеться у звіті.

У гуманітарному управлінні підкреслили, що дані про загиблих і постраждалих, що надходять, часто занижені, оскільки "багато людей не мають можливості отримати медичну допомогу в лікарнях, а сім'ї самостійно ховають своїх близьких, перш ніж вдається зібрати інформацію про їх смерті".

В ООН закликали всі сторони конфлікту в Ємені "зробити все, що в їх силах, щоб уникнути жертв серед цивільних осіб", а також забезпечити свободу переміщення гуманітарних співробітників для надання допомоги нужденним.

"Конфлікт і авіаудари обмежують гуманітарний доступ. Партнери працюють над ввезенням в країну найважливіших припасів, головним чином призначених для роботи лікарень, а також розгортанням групи медиків. Терміново потрібен дозвіл сторін конфлікту, який дозволить їм працювати", – підкреслили в ООН. 

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Ємену звинуватило Росію у прихованих поставках зброї повстанцям-хуситам.