Семенченко: Влада на cході України "жує соплі"

У мешканців cходу України нема упевненості, що українська влада не здасть їхній регіон бойовикам

Місцева влада на сході України  продовжує  бути бездіяльною, хоча  місцеві мешканці  в масі своїй  налаштовані обороняти  міста і селища від бойовиків, вони намагаються   організовувати місцеву самооборону і захищатися.

Про це в ефірі телеканалу Еспресо.TV заявив Семен Семенченко, народний депутат, комбат батальйону "Донбас".

Семенченко повідомив,  що подібні настрої серед населення він помітив, зокрема, беручи участь  нещодавно участь у  зборах місцевої Ради оборони  в Лисичанську.

"Влада продовжує "жувати соплі", вона бездіяльна і з цієї точки зору за  рік, що минув, на сході нічого не змінилося, - розповів комбат, додавши, що "на місцях є дуже багато ініціативних людей, які пройшли бойовий вишкіл в різних підрозділах . Саме вони зараз намагаються створити місцеву самооборону і захищати свої домівки і своє  місто".

Семенченко зауважив: "У досить вагомої частини місцевого населення   панують проукраїнські настрої.  Більшість із тих, хто такі настрої не проділяє, вже виїхали на межі Донеччини чи Луганщини".

"Якщо місцеве населення буде бачити   ініціативу влади, якщо в людей буде упевненість, що їхній регіон  не здадуть – люди будуть захищатися. Однак, на жаль, такої впевненості сьогодні  в людей нема",  - заявив Семенченко.

За словами комбату, якщо влада на місцях буде допомагати  людям організувати самооборону, то дуже швидко можна підняти повстання на територіях, окупованих бойовиками і зачисти від них регіони.