Симоненка допитали: каже, що є свідком

Лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко має процесуальний статус свідка в кримінальному провадженні, в рамках якого проходив його допит у Службу безпеки України

Про це Симоненко заявив журналістам, передає Еспресо.TV із посиланням на ВВС.

"Жодних претензій до мене, як до лідера партії, і до партії з тих питань, які викликали жвавий інтерес у засобів масової інформації, не має. Я як був свідком, так і залишився свідком ", - сказав Петро Симоненко журналістам у понеділок ввечері, після того, як вийшов з Головного слідчого управління СБ України.

Нагадаємо, СБУ викликала Симоненка на допит для перевірки обставин його перебування на з'їзді КПРФ у Москві та з приводу злочинів проти нацбезпеки України. Його допитували понад 10 годин.

30 березня міністр юстиції України Павло Петренко звернувся до СБУ з вимогою перевірити поширену напередодні народними депутатами інформацію про обрання Симоненка у президію пленуму КПРФ. Мін'юст також вимагає провести додаткове розслідування причетності Симоненка до кримінальних правопорушень, пов'язаних із фінансуванням тероризму, підтримкою терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР", визнанням анексії Криму та діями, спрямованими на повалення конституційного ладу і порушення територіальної цілісності України.

Процесуальний статус лідеру КПУ слідчий визначить після його сьогоднішньої бесіди з ним, повідомила речник СБУ Олена Гитлянська.