Захист Савченко оскаржить відмову слідчих визнавати її імунітет як делегата ПАРЄ

Захист української льотчиці Надії Савченко подав скаргу в Басманний суд на відмову Слідчого комітету Росії визнавати імунітет делегата ПАРЄ

Про це повідомив адвокат Савченко Микола Полозов у "Твітері", передає Еспресо.TV.

Раніше Слідчий комітет Росії повідомив, що Савченко, яка перебуває в московському СІЗО, не підпадає під дію імунітету Парламентської асамблеї Ради Європи. 

Нагадаємо, захист Савченко закликав увесь світ підтримати чергову акцію з вимогою звільнити українську зльтчицю, яка має відбутися 11 травня.

Надія Савченко перебуває в російському СІЗО з літа 2014 року. У грудні вона оголосила голодування на знак протесту проти затримання. 5 березня адвокати Савченко повідомили, що вона вирішила частково призупинити голодування, яке тримала понад 80 днів.

14 березня українські лікарі кілька годин оглядали Савченко в московському СІЗО "Матроська тиша". Пізніше головний позаштатний спеціаліст Міністерства охорони здоров'я України, гастроентеролог Наталія Харченко, яка відвідувала Савченко в СІЗО, заявила, що стан здоров'я утримуваної в російській в'язниці Український відносно задовільний. 16 березня Савченко відновила голодування. 

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі і незаконному перетині кордону. Українка всі звинувачення відкидає.