Більше не "like": В США суд дозволив дівчині розлучитися через Facebook

Суд Манхеттена дозволив жінці відправити через Facebook документи про розлучення своєму чоловікові, з яким вона не може зв'язатися стандартними способами

Про це пише New York Daily News, передає Еспресо.TV.

Історичне рішення виніс суддя Меттью Купер з Верховного Суду Манхеттена у справі Елланори Бейден . За словами New York Daily News, чоловік Елланори не має постійного місця проживання з 2011 року, тому, як йдеться в рішенні судді, двадцятишестирічний дівчині "видано дозвіл на передачу відповідачу заяви про розірвання шлюбу допомогою особистого повідомлення в Фейсбуці".

Тепер адвокату дівчени Ендрю Спіннелю слід здійснювати передачу документів через акаунт Елланори раз на сім днів протягом трьох тижнів або ж до першої реакції відповідача.

Елланора і її чоловік Віктор Сена Блад-Дзраку оформили цивільний шлюб ще в 2009 році, але потім їх відносини зруйнувалися, коли чоловік відмовився від своєї обіцянки зіграти весілля за всіма традиціями Гани, звідки родом дружини. В результаті пара ніколи так і не жила разом. Лише зрідка вони підтримували зв'язок за допомогою телефону та Фейсбуку.

Останньою адресою відповідача була його квартира, яку він покинув в 2011 році. З тих пір у нього не було ні постійного місця проживання, ні платіжного адреси, ні місця роботи. Він також відмовився надати будь-які умови для отримання документів про розлучення.

"Ми перепробували всі способи, навіть найняли приватного детектива - безрезультатно", - розповів New York Daily News адвокат дівчини. На перше повідомлення з документами, відправлене в соцмережі вже на початку квітня, чоловік Елланори не відповів.