До шкільної програми з української літератури долучать кримськотатарських письменників

У підручники з української літератури (5-9 класів) будуть включені твори кримськотатарських письменників

Про це йдеться у повідомленні на сторінці Уповноваженого Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва у "Фейсбуці", передає Еспресо.TV

Як зазначається, задля цього Міністерство освіти і науки України ініціювало створення консультативної групи щодо опрацювання питання вивчення кращих творів кримськотатарської літератури у загальноосвітніх навчальних закладах України. 

"Запрошення до робочої групи отримав і наш Відділ забезпечення діяльності Уповноваженого Президента. Отже, ми також зі свого боку маємо запропонувати деякі твори кримськотатарських письменників, тобто їх якісні переклади, які відповідатимуть вимогам навчальної програми з української літератури", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше Міністерство освіти і науки України затвердило додатковий параграф до підручника з історії України для 11 класів про Євромайдан і агресію Росії, який буде використовуватися вчителями вже в нинішньому навчальному році, а також відповідні методичні матеріали для педагогів.