Розмальовки для дорослих стали найпопулярнішими книгами на Amazon

Книжки-розмальовки очолили рейтинг найбільш продаваних на Amazon

Відразу дві книжки-розмальовки шотландської художниці Джоани Бесфорд посіли лідируючі позиції в рейтингу найбільш продаваних книг на сайті Amazon, передає Еспресо.TV з посиланням на Tjournal.

Перша книга, "Секретний сад", з моменту випуску навесні 2013 року розпродана тиражем в 1,4 мільйона копій. Друга, яка вийшла в лютому цього року, "Зачарований сад", розташувалася на другому місці. 

Книги 31-річної художниці з Абердиншира, що пропонують читачу розфарбувати картини зі світу природи і фентезі, посіли верхні позиції рейтингу бестселерів в кінці березня. До того моменту "Секретний сад" був перекладений 22 мовами, а тираж другого твору склав 226 тисяч копій.

За словами автора, успіх став для неї несподіванкою: у 2011 році після здачі чергової "дитячої" книги вона запропонувала невеликому видавництву Laurence King розмальовку для дорослих, яка при цьому розповідала б повноцінну історію. У виданні відповіли згодою, незважаючи на відсутність попиту. "Спочатку я думала, що більшість примірників купить моя мама", - згадує художниця.

Під час роботи над другою розмальовкою художниця надихалася лісом на острові Арран, де жили її бабуся і дідусь. Через місяць книга стала другою у рейтингу бестселерів Amazon. Наступну роботу Бесфорд обіцяє випустити вже "протягом кількох тижнів".

На думку журналістки видання International Business Times Барбари Герман, розфарбовування є відмінним засобом для відпочинку від технологій. Сама Джоанна вважає, що тактильні відчуття і можливість відпочити від екранів телефонів і ноутбуків - одні з головних привабливих особливостей книг. За її словами, людям подобається щось творче в той час, коли все перевантажено Інтернетом, але при цьому розфарбування - це не чисте полотно або аркуш паперу, а просто спосіб зняти стрес.