У 2014 році Порошенко заробив 368 млн грн (ДОКУМЕНТ)

Президент України показав декларацію про доходи за минулий рік

Загальні доходи Петра Порошенка склали 368 943 679 гривень, а членів родини – 36 тисяч, передає Еспресо.TV. з посиланням на офіційний сайт президента

З них, зокрема, 345,6 млн грн становлять дивіденди та проценти, 11,2 млн грн – прибуток від відчуження цінних паперів та корпоративних прав, 961,7 тис. грн від продажу майна.

В минулому році президент сплатив майже 18 млн грн податків, загальна сума витрат на благодійні програми перевищила 123 млн грн.

Водночас, прес-секретар президента Святослав Цеголко зазначив, що Петро Порошенко надав навіть ту інформацію, якої не вимагає форма декларації.  

Рішення про нарахування та виплату дивідендів Петру Порошенку було прийнято компанією з управління активами інвестиційного фонду ще на початку 2014 року, до його участі у президентських виборах. Дивіденди обчислено за результатами діяльності інвестфонду в 2013-му та в попередні роки.

"Петро Порошенко власним коштом фінансує окремі витрати, пов’язані з реалізацією президентських повноважень. Зокрема, йдеться про витрати на пальне для перельотів під час візиту у віддалені від України країни, як-то Сінгапур та Австралію", - йдеться в повідомленні прес-служби президента.

За звітний рік, згідно декларації, Порошенко не купляв нерухомість, чи транспортні засоби. 

Сума коштів на рахунках у банках та інших фінансових установах на кінець 2014 року склала 451,9 млн грн гривень.