У Харкові затримали росіянку, яка ймовірно підірвала стелу (ФОТО)

У Харкові затримано громадянку Росії, яка підозрюється в організації підриву стели на проспекті Правди

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник голови Служби безпеки України Маркіян Лубківський, передає Еспресо.TV.

"Повідомляю вам, що у Харкові співробітниками контррозвідки спільно з колегами з управління СБУ в Харківській області було затримано ймовірного організатора вибухів у Харкові, в тому числі підриву стели на проспекті Правди", – написав він.

Лубківський зазначив, що мова йде про громадянку Росії, співробітницю так званого "міністерства державної безпеки "ДНР" з позивним "Тереза". 

"Встановлено, що на початку 2014 р. вона була активною учасницею "Антимайдану" в Харкові та проросійських протестних акцій. Після початку бойових дій на Донбасі "Тереза" виїхала до Донецька для участі у збройному протистоянні проти України на боці так званої "ДНР", – наголосив він.

За інформацією радника голови СБУ, в лютому цього року росіянка прибула до Харкова з метою збору розвідувальної інформації та координації діяльності диверсійно-розвідувальних груп, які діють на території регіону.

"За місцем тимчасового проживання громадянки РФ в результаті проведення невідкладних слідчих дій було виявлено саморобний вибуховий пристрій, військове спорядження, антиукраїнську символіку", – зауважив Лубківський.

Нагадаємо, сьогодні вранці в Дзержинському районі Харкова стався вибух, унаслідок якого було вирвано частину стели з державним прапором.

У будівлі Харківського національного медичного університету, розташованої навпроти, вибито декілька вікон, що виходять на проспект Правди. Постраждалих немає.

Прокуратура Харківської області кваліфікувала вибух як теракт

Фото: Facebook Маркіяна Лубківського