Бойовики активно тренуються і розповсюджують чутки про наступ, - Лисенко

За даними розвідки, керівництво бандформування "ДНР" приводять свої загони у повну бойову готовність, закликаючи повернутися бойовиків, що перебувають у відпустках, на лікуванні, в Криму, на території Російської Федерації, а також інших місцях

Про це під час брифінгу повідомив речник штабу АТО Андрій Лисенко, повідомляє Еспресо.TV.

"Противник активно розповсюджує чутки про початок активних бойових дій і наступу на контрольовані Україною території, заздалегідь звинувачуючи у зриві перемир’я сили АТО", - заявив Лисенко.

Речник штабу АТО повідомив, що в районі с. Зимогір’я Словяносербського району Луганської області (окупована територія) відбулися тактичні навчання противника. Бойовики прибули десантом на броні БМП, розгорталися в бойові порядки, вели вогонь з місця та в русі, навчалися долати мінні загородження.

Також, за даними штабу АТО, на полігоні в районі м. Олександрівськ (передмістя Луганська) російсько-терористичні війська проводили навчальні стрільби зустановок "Град".

"В районі Донецького аеропорту тривають заходи бойової підготовки підрозділів противника (за попередньою інформацією – загін "Бетмен"). Відпрацьовуються навички ведення наступальних дій піхоти за підтримки бронетехніки. Кількість бойовиків на блокпостах біля Донецька збільшена втричі – до 25 осіб на кожному", - повідомив Лисенко.