Екс-радник Путіна про хворобу російського лідера: Цього разу все пішло інакше

Відсутність президента Росії Володимира Путіна протягом одинадцяти днів – з 6 по 16 березня – пояснюється тим, що він справді був хворий, але на відміну від колишніх подібних випадків цього не вдалося приховати

Про це розповів журналістам у Вашингтоні колишній радник Путіна Андрій Ілларіонов, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Дійсно, Путін не був здатний постати перед камерами, але він досить швидко відновив свої сили, і зараз – не на всі 100%, але у великій мірі – бере активну участь у багатьох заходах", – зазначив колишній радник російського президента.

Як вважає Ілларіонов, нинішній збій зі здоров'ям Путіна "сплив" з двох причин.

"Перша полягає в тому, що вперше за 15 років, незважаючи на те, що нездужання бували й раніше, це стало фактом публічним. Не вдалося використати традиційний метод "консервів" (зроблених заздалегідь відеозаписів та інших матеріалів прес-служби, – Ред.), щоб приховати факт відсутності Володимира Путіна на робочому місці, оскільки була запланована низка міжнародних зустрічей, які довелося скасовувати в останній момент", – розповів Ілларіонов.

Друга причина, за його словами, викликана тим, що в період нинішньої хвороби Путіна "розгорнулася небувала боротьба всередині російського керівництва між основними елементами режиму – силовими відомствами". Ілларіонов зауважив, що такого роду тертя існували завжди, "але масштаби нинішньої боротьби раніше не спостерігалися".

Як приклад експерт навів формування "незвичних" протиборчих таборів, які вдаються до раніше невживаних методів. "З одного боку – це ФСБ, Федеральна служба з контролю за наркотиками і Слідчий комітет, як мінімум. З іншого боку – Федеральна служба охорони і Кадиров", – сказав екс-радник російського президента.

При цьому, за його словами, все відбувається "не за закритими дверима", а з використанням місцевих ЗМІ, що є "абсолютно новим явищем". Це, як зазначив Ілларіонов, "свідчить про переформатування політичного простору і про те, що політична боротьба нинішнього режиму вийшла на новий рівень, якого раніше не було".

Нагадаємо, нещодавно видання The Times, посилаючись на дані російської розвідки, повідомило, що Путін справді хворів, коли 11 днів не з’являвся на публіці.