Генпрокуратура вже допитала Гордієнка

Колишнього голову Державної фінансової інспекції України Миколу Гордієнка вже було допитано слідчими Генеральної прокуратури

Про це на засіданні парламентських комітетів з питань протидії корупції та забезпечення правоохоронної діяльності заявив перший заступник генпрокурора Володимир Гузир, передає Еспресо.TV.

"Сьогодні слідчі допитали в якості свідка пана Гордієнко, він слідчому підтвердив ті обставини, які він в даний час оголосив... Причому органам досудового слідства на сьогоднішній день не надана конкретна інформація щодо того, яка сума збитків із загальної виявленої, яка сьогодні звучала, в період діяльності чинного уряду, і яка була заподіяна попередниками до Революції гідності. При цьому Гордієнко засвідчив, що всі результати ревізії, проведені в 2014 р. своєчасно направлені в правоохоронні органи",- повідомив Гузир. 

Нагадаємо, 4 квітня на засіданні Кабміну звільнили голову Держфінінспекції Миколу Гордієнка

Пізніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк розповів, що екс-главі Держфінінспекції "обіцяли імунітет", якщо він дасть неправдиві свідчення проти уряду.

Як відомо, Микола Гордієнко заявляв про корупцію в Кабміні Арсенія Яценюка. Повідомлялося, що ревізією було встановлено факти корупційної діяльності, якими було завдано збитки державі на суму понад 7,58 млрд. грн. Яценюк же заявив, що це "не має жодного стосунку до жодного посадовця чинного уряду чи прем'єр-міністра, це все розрахунки і перевірки, які робилися ще за часів екс-президента Віктора Януковича". 

В свою чергу Замміністра юстиції Наталія Севастьянова наголосила, що Гордієнко отримав від прем'єр-міністра Яценюка близько 30 доручень, але більшість із них так і не було виконано чи виконано формально.