Кіноскандал: Сімейне фото Назарбаєва "засвітилося" в серіалі про таджика-гастарбайтера

У серіалі "Самотні серця", який вийшов в Україні та Росії, було показано сімейну фотографію президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва, де його самого і його покійного колишнього зятя замінили обличчями інших людей

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на НВ.

У серіалі фотознімок було показано як знімок родичів таджика, який приїхав до Росії на заробітки. Помилка телевізійників вийшла на міждержавний рівень і стала широко обговорюватись в соціальних мережах.

Прес-секретар Назарбаєва Даурен Абаєв сказав, що це був кричущий непрофесіоналізм авторів серіалу, але ніякого злого наміру з їхнього боку або з боку телеканалу уряд Казахстану не бачить.

Представники кінокомпанії УПС, яка зняла серіал "Самотні серця", вже вибачилися за використання знімка сім'ї президента Казахстану, де його самого замінили на родича таджика.

Генеральний продюсер серіалу Ірина Заря і генеральний директор кінокомпанії УПС Ірина Чемерис вибачилися за прикру помилку. Зоря розповіла, що в 2012 році при перевезенні частину реквізиту було загублено, тому його довелося терміново виготовляти просто на знімальному майданчику.

"Реквізитори у поспіху використовували фотографію, взяту з інтернету. Мені соромно за моїх співробітників і шкода, що подібне сталося. Я добре розумію, що наші виправдання нас аніскільки не виправдовують. Цей випадок став серйозним уроком всьому нашому колективу. Я приношу вибачення президентові Казахстану, його родині і всім казахам", - сказала генеральний продюсер серіалу.

Нагадаємо, міні-серіал "Самотні серця" було знято "Українською продакшн студією" (УПС) на замовлення російського телеканалу. Серіал розповідає про жінку на ім'я Ліза Грушина, яка по фотографіях визначає, чи підходять закохані один одному.