Коморовський: на Ризькому саміті Україна може отримати безвізовий режим із ЄС

Україна на Ризькому саміті, який пройде 21-22 травня 2015 р., може отримати безвізовий режим з Європейським союзом

Про це під час спільної зустрічі з президентом України Петром Порошенком заявив президент Польщі Броніслав Коморовський, передає Еспресо.TV

"Це також польська позиція в питанні безвізового режиму. Це буде питання Ризького саміту. Польща тут займає однозначно проукраїнську позицію, і ми впевнені, що є можливість отримати безвізовий режим, і є можливість отримати позицію всього Європейського союзу, який буде приймати політично, і будувати рішення про безвізовий режим для України", - зазначив Коморовський і додав: "Малий прикордонний рух між Польщею та Україною є чудовим аргументом "за".

Нагадаємо, нещодавно євродепутат від Литви Петрас Ауштревічус повідомив, що низка депутатів Європарламенту закликали президента Європейської ради Дональда Туска прийняти політичне рішення про надання Україні безвізового режиму на саміті Східного партнерства в Ризі.

Також міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс заявив, що Україна може розраховувати на лібералізацію візового режиму, що не є синонімом "безвізового режиму".