На Сумщині чиновника райдержадміністрації засудили на п’ять років за хабар

Чиновник вимагав 3 тис. доларів за дозвіл на будівництво на території Ямпільського району

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Генпрокуратури.

"Вироком Ямпільського районного суду Сумської області колишнього заступника голови Ямпільської районної державної адміністрації за вимагання та отримання неправомірної вигоди в розмірі 3000 доларів США засуджено до 5 років позбавлення волі", - повідомили у прес-службі.

Крім того, чиновника позбавили права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими функціями усіх видів власності на строк до 3 років, конфіскували половину належного йому майна та позбавили спеціального звання державного службовця 9 рангу.

"Під час досудового слідства встановлено, що заступник голови Ямпільської районної державної адміністрації, використовуючи своє службове становище з особистих корисливих мотивів, упродовж червня – липня 2014 року вимагав неправомірну вигоду в розмірі 3000 доларів США від підприємця за надану йому можливість здійснювати на території району будівельні та ремонтні роботи. Колишній чиновник 4 липня 2014 року був затриманий "на гарячому", його дії кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 КК України", - йдеться у повідомленні ГПУ.