Нацбанк сподівається, що олігарх Жеваго врятує банк "Фінанси та Кредит"

Основний акціонер банку "Фінанси та Кредит" Костянтин Жеваго робить зусилля щодо поліпшення ситуації в банку і проблеми фінустанови можуть бути незабаром вирішені

Про це повідомив перший заступник голови Національного банку України Олександр Писарук, передає "Інтерфакс-України".

"Жеваго хоче банк утримати", - сказав він на засіданні профільного парламентського комітету в Києві в середу.

За його словами, ситуація в банку не безнадійна, а складності, крім банку "Фінанси та Кредит", відчуває ряд фінустанов.

Перший заступник голови НБУ висловив думку, що проблеми найбільших банків можуть бути дозволені протягом найближчих місяців.

Як повідомлялося, Нацбанк 12 лютого прийняв рішення про підтримку ліквідності банку "Фінанси та Кредит" і надання йому стабілізаційного кредиту 700 млн грн терміном на два роки, враховуючи докапіталізацію його акціонерами в 2014 році на 500 млн грн і на 601 млн грн в 2015 році, а також плани подальшої докапіталізації. Забезпеченням кредиту є цілісний майновий комплекс.

Раніше повідомлялося, що банк "Фінанси та Кредит" збільшив статутний капітал на 616,4 млн гривень, або на 22%, - до 3,416 млрд гривень шляхом додаткового випуску акцій

"Фінанси та Кредит" належить олігарху Костянтину Жеваго.

Нагадаємо, раніше Нацбанк визнав неплатоспроможними великі фінустанови: "Форум банк" нардепа і олігарха Вадима Новинського, "Надра банк" олігарха Дмитра Фірташа, вирішив ліквідувати "VAB банк" мільйонера Олега Бахматюка, та системний "Дельта банк" Миколи Лагуна, який, як і інші обіцяли НБУ докапіталізувати фінустанову.