Суд повернув державі 18 га лісу, якими користувався родич екс-віце-прем'єра Арбузова

Незаконне рішення Києво-Святошинського районного суду щодо відмовлення у поверненні у державну власність земель лісового фонду в адміністративних межах Дмитрівської сільської ради Києво-Святошинського району скасовано

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури, передає Еспресо.TV.

"Встановлено, що Київською обласною державною адміністрацією у 2012 році родичу колишнього Першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова передано у довгострокове тимчасове користування терміном на 49 років лісову ділянку, площею 18,2 га для культурно-оздоровчих та рекреаційних цілей, що знаходилась у постійному користуванні ДП "Київське лісове господарство", - йдеться у повідомленні.

Проте, в порушення умов договору, недбайливий користувач огородив земельну ділянку капітальним парканом, складеним із бетонних конструкцій, та пошкодив лісові насадження.

Прокуратура Київщини відреагувала на порушення умов договору та звернулася до суду з вимогою розірвати угоду і повернути лісову ділянку у користування ДП "Київське лісове господарство".

Наразі прокуратурою області вживаються заходи щодо виконання рішення суду, зазначено у повідомленні.

Нагадаємо, вчора прес-служба ГПУ повідомила, що землі заказника "Жуків Острів" та резиденції "Межигір'я-2" повернули у власність Києва.