У Туреччині затримали росіян, які збиралися воювати на боці "Ісламської держави"

Влада Туреччини затримали у прикордонному регіоні Газіантеп сімох росіян, які, ймовірно, намагалися перейти кордон із Сирією для участі в бойових діях на стороні терористичного угруповання "Ісламська держава"

Про це повідомляє "Дождь" із посиланням на прес-реліз регіональної адміністрації Туреччини, передає Еспресо.TV.

4 квітня двоє громадян Росії були затримані при спробі переходу кордону, після чого прикордонники передали їх працівникам профільних відомств для депортації.

7 квітня на кордоні затримали ще п'ятьох росіян. У прес-релізі не називаються імена та прізвища затриманих громадян Росії. Разом з ними був також громадянин Таджикистану. В цей самий день у Сирію намагалися потрапити громадяни Косова та Швейцарії.

Південно-східна частина Туреччини межує з північними регіонами Сирії, в яких йдуть активні бої між урядовими військами, силами повстанців і угрупуванням "Ісламська держава". У Росії діяльність угруповання офіційно заборонена.

Раніше глава ФСБ Олександр Бортніков заявив, що в лавах ІД в Іраку і Сирії воюють до 1,7 тисячі росіян, що становить приблизно десяту частину від загального числа бойовиків угруповання.