В Мінюсті розповіли, що звільнений Гордієнко "байдикував" в Держфінінспекції

За рік своєї роботи голова Держфінінспекції Микола Гордієнко отримав від прем'єр-міністра Яценюка близько 30 доручень, але більшість із них так і не було виконано чи виконано формально

Про це на засіданні парламентського Комітету з питань запобігання і протидії корупції заявила замміністра юстиції Наталія Севастьянова, повідомляє Еспресо.TV.

"Гордієнко не виконав доручення прем’єра і не провів повноцінної перевірки держпідприємств "Антонов", "Укрспирт", ПАО "Київгаз", "Київводоканал". Також не проведено перевірки фінансових порушень на суму близько мільярда гривень при будівництві нової будівлі Генпрокуратури за часів Віктора Пшонки", - заявила вона.

Севастьянова зауважила, що Держфінінспекція під керівництвом Гордієнка провела фінансовий аудит лише 11 з 36 окреслених урядом підприємств, фінансові перевірки на котрий були визначені як невідкладні на пріоритетні.

Не проводилася перевірка на таких підприємствах, як "Донецька залізниця", "Енергоринок", "Укрспецторг", "Укртранснафта", "Енергоатом",  "Маріупольський порт", аеропорт "Бориспіль" та ін.

Зазначені дії Гордієнка свідчать про "неналежне виконання" ним своїх посадових обов'язків, що могло завдати шкоди інтересам держави, сказала перший заступник міністра юстиції.

Нагадаємо, 4 квітня на засіданні Кабміну звільнили голову Держфінінспекції Миколу Гордієнка

Пізніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк розповів, що екс-главі Держфінінспекції "обіцяли імунітет", якщо він дасть неправдиві свідчення проти уряду.

"4 квітня завершилося службове  розслідування. Стали відомі факти – цифра у 7,5 мільярдів не має жодного стосунку до жодного посадовця чинного уряду чи прем'єр-міністра. Це все розрахунки і перевірки, які робилися ще за часів екс-президента Віктора Януковича, з 2010 до 2013 рр. За 2014 рік - за дорученнями прем'єр-міністра були проведені перевірки. Два державних підприємства мають порушення фіндисципліни, були складені акти. Підприємства оскаржили їх в суді, вони визнані недійсними", - заявив Яценюк.

Як відомо, Микола Гордієнко заявляв про корупцію в Кабміні Арсенія Яценюка. Повідомлялося, що ревізією було встановлено факти корупційної діяльності, якими було завдано збитки державі на суму понад 7,58 млрд. грн.