Затримана СБУ росіянка "Тереза", ймовірно, причетна до катувань бійців АТО

Диверсантка Лариса Чубарова на прізвисько "Тереза", яку напередодні в Харкові затримала Служба безпеки України, є дуже небезпечною

Про це заявив радник голови СБУ Маркіян Лубківський, передає Еспресо.TV

"Громадянка РФ Лариса Чубарова на прізвисько "Тереза" вкрай небезпечна. Вона є співробітницею "Міністерства державної безпеки ДНР". Чубарова особисто проводила допити полонених військовослужбовців ЗСУ, крім того, вона є координатором злочинної діяльності спецслужб, керувала діяльністю на території Сумської області, забезпечувала терористів і диверсантів вибухівкою і зброєю", -  сказав він.

Лубківський наголосив, що наразі проводиться допит Чубарової.

"Вона дає свідчення. Уже відомо, що безпосереднім куратором "Терези" був один із керівників так званого "міністерства державної безпеки ДНР" Камінін Валерій Вікторович на прізвисько "Док", - зазначив радник голови СБУ.

Нагадаємо: 7 квітня у Харкові було затримано росіянку на прізвисько "Тереза", яка приїхала в місто в лютому цього року з метою збору розвідувальної інформації та координації діяльності диверсійно-розвідувальних груп, які діють на території регіону.

Лубківський також повідомив, що затримана напередодні громадянка РФ, москвичка Олена Бабініна на прізвисько "Гюрза" здійснювала безпосереднє керівництво терактів в Одесі.