Раді пропонуватимуть створити робочу групу, яка займеться контролем розслідування корупції в Кабміні

На спільному засіданні Комітетів з питань правоохоронної діяльності і з питань протидії корупції ухвалили рішення рекомендувати парламенту створити робочу групу на базі двох комітетів для контролю за розслідуванням звинувачень Миколи Гордієнка у бік уряду

Про це повідомляє Еспресо.TV.

За відповідну пропозицію народного депутата Юрія Луценка проголосували більшістю голосів.

"Нажаль слідчі комісії неможливі, бо немає профільного комітету. Тому я засвідчую, що зараз без закону це неможливо. Я вношу компроміс, він політично оформлений: пропонувати ВР покласти функції Тимчасової спеціальної комісії на робочу групу, сформовану двома профільними комітетами парламенту", - сказав він.

"Ухвалено рішення - рекомендувати комітетам у ВР створити робочу групу на базі двох комітетів", - сказав за підсумками голосування голова Комітету з питань правоохоронної діяльності Андрій Кожем'якін.

Зазначимо, що сьогодні ГПУ допитала екс-голову Держфінінспекції Миколу Гордієнка.

"Сьогодні слідчі допитали в якості свідка пана Гордієнко, він слідчому підтвердив ті обставини, які він в даний час оголосив... Причому органам досудового слідства на сьогоднішній день не надана конкретна інформація щодо того, яка сума збитків із загальної виявленої, яка сьогодні звучала, в період діяльності чинного уряду, і яка була заподіяна попередниками до Революції гідності. При цьому Гордієнко засвідчив, що всі результати ревізії, проведені в 2014 р. своєчасно направлені в правоохоронні органи",- перший заступник генпрокурора Володимир Гузир.

Нагадаємо, що Гордієнко звернувся до Генпрокуратури з проханням розслідувати корупційні схеми в уряді на суму 7,5 млрд. Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявляв, що готовий свідчити з цього приводу.

Водночас, у ГПУ заявили, що не бачать необхідності допитувати Яценюка.

4 квітня на засіданні Кабміну Миколу Гордієнка звільнили .