Експертиза визнала осудним росіянина, обвинуваченого в масовому вбивстві в Гюмрі

Російський військовослужбовець Валерій Пермяков, якого обвинувачують у вбивстві сім'ї з семи людей у вірменському місті Гюмрі, визнаний осудним

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс".

"Проведена за дорученням слідства, психіатрична експертиза визнала військовослужбовця осудним. Він повністю усвідомлював свої дії в момент скоєння злочину", - зазначив співрозмовник агентства.

За його словами, експертиза була проведена стаціонарно, на території російської військової бази в Гюмрі, де і знаходиться під вартою Пермяков.

"Експерти виявили певні психічні відхилення і розлади, але в цілому він визнаний психічно осудним", - сказало джерело.

Він пояснив, що, якби військовослужбовець був визнаний психічно неосудним, він за законом був би звільнений від кримінальної відповідальності і за рішенням суду міг бути направлений на примусове психіатричне лікування.

"Тепер же є всі підстави для пред'явлення йому обвинувачення в остаточному вигляді, а також затвердження обвинувального висновку в подальшому і направлення справи до суду", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 12 січня 2015 року в місті Гюмрі, на півночі Вірменії, було скоєно вбивство семи членів родини Аветисян, у тому числі двох малолітніх дітей. У скоєнні злочину, який викликав широкий резонанс у Вірменії, зізнався російський військовослужбовець Пермяков. Вбивство викликало масові акції протесту у Вірменії.

Раніше офіційні представники Росії та Вірменії заявляли, що суд над Пермяковим пройде у відкритому режимі у Вірменії на території 102-ї військової бази в Гюмрі.