Facebook викликає депресію, - дослідження

Вчені виявили, що користувачі соцмережі страждають від депресії частіше, ніж ті, хто не має профілю

Вчені громадського дослідницького університету США в Х'юстоні під час нового дослідження з'ясували, що користувачі соціальної мережі Facebook схильні до депресії, передає Еспресо.TV з посиланням на "Новое время".

Результати дослідження доводять, що користувачі популярної соціальної мережі страждають від депресивних розладів частіше, ніж ті, хто не має власного профілю в Facebook.

Виною цьому - радісні події в житті друзів у соціальній мережі: яскраві фото з відпустки, новини про весілля, а також фотографії нового автомобіля, які і сприяють розвитку депресивних станів і невпевненості в собі. Вчені також з'ясували, що чоловіки страждають від Facebook-депресії частіше, ніж жінки.

"Facebook дає можливість дізнатися про ті моменти в житті наших друзів, про які ми зазвичай не знаємо, внаслідок чого відбувається оцінка рівня життя і, іноді усвідомлено, а іноді ні, ми починаємо проводити порівняльний аналіз. Неможливо контролювати імпульс "порівнювати". Більшість користувачів Facebook публікують пости про радісні події зі свого життя, що спонукає людину думати, що її життя не таке прекрасне, як життя друзів у соціальній мережі", - говорять автори дослідження.