Google придумав, як уберегти користувачів соцмереж від спойлерів

Компанія Google отримала патент на технологію, яка аналізує історію перегляду користувачем серіалів і фільмів на популярних платформах і приховує можливі спойлери у соцмережах

Про це повідомляє видання Tjournal з посиланням на Quartz, передає Еспресо.TV.

Згідно сайту Патентного бюро США, Google подав заявку на патент 10 квітня 2014 року, а отримав тільки рік потому. У ньому описується "система і метод обробки спойлерів контенту".

Дані про прогрес користувачів можуть збиратися різними способами, говориться в патенті. Наприклад, в налаштуваннях електронної читалки або відеопрогравача може бути спеціально увімкнена відправка статистики на сервер. В інших випадках інформація про шоу, що переглядаються може автоматично збиратися в онлайн-кінотеатрі з дозволу користувача.

Наявність спойлерів у соціальних мережах може також визначатися цілою низкою методів. Наприклад, за досить віддаленими ознаками: системі може бути відомо, що дві людини читають одну і ту саму книгу, є членами одного книжкового клубу, дивляться один і той самий серіал в онлайн-кінотеатрі або пов'язані один з одним в соціальній мережі. Є і прямі методи: наприклад, обробка природної мови, тобто пошук згадок назв шоу або книги або їх героїв і подій у тексті записів у соцмережах.

У разі, якщо система виявить спойлер, вона закриє його від перегляду і покаже попередження. Користувач може натиснути на повідомлення, вказати, що він дійсно хоче дізнатися подробиці й після цього прочитати вміст.

Читайте також: Новий сервіс Google дозволяє слухати музику через інтернет

Описана система Google може як захищати користувачів від спойлерів, так і спрощувати їх отримання. Як йдеться в документі, якщо хтось прочитав дві глави книги і йому вже кортить дізнатися, що ж станеться в кінці, він може звернутися до того, хто вже знає кінцівку.

В якому саме вигляді може поставлятися така система попередження про спойлери в патенті не уточнюється. Там наводиться найширший список реалізацій: наприклад, цю функцію може виконувати окремий пристрій або спеціальна програма, встановлена на комп'ютері.