Найбільший конкурент Apple в Китаї за 12 годин фестивалю продав більше 2 млн телефонів

Компанія Xiaomi провела "Mi Fan Festival" на честь свого п'ятого дня народження, під час якого за 12 годин продала 2,1 млн телефонів, зібравши рекордний дохід у розмірі $335 млн

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Business Insider

Китайську компанію Xiaomi часто називають “Яблуком Китаю”. Бажання привабити нових клієнтів штовхає компанію до багатьох оригінальних піар акцій. В тому числі і проведення фестивалів флеш продажу, потужні маркетингові кампанії в соціальних медіа, і навіть організація вечірок в дорогих нічних клубах для своїх найвідданіших шанувальників. 

Досвід показав, що така стратегія працює – лише за 5 років, компанія зуміла вирости з нічого у найбільш привабливий стартап світу. При цьому витрати на маркетинг у них значно нижні, ніж, до прикладу, у конкурентів - компанії Samsung.

Раніше, смартфони Xiaomi висміювали як “дешеві копії” продукції Apple, навіть звинувачували компанію у крадіжці. Проте, розробники нових моделей уникали зовнішньої схожості з Apple, на користь власного унікального дизайну. А останні огляди показують, що технічно продукція Xiaomi набагато перевершує Apple. 

Нагадаємо, Apple представить восени три нових iPhone6.