ООН: За два тижні боїв у Ємені загинули 74 дитини

Понад 300 мирних жителів, у тому числі 74 дитини, загинули в Ємені з 26 березня, коли коаліція на чолі із Саудівською Аравією почала наносити авіаудари по території арабської країни

Про це повідомляється в новому звіті Управління ООН з координації гуманітарних питань, передає Еспресо.TV з посиланням на російську інформагенцію ТАСС.

"Згідно з оцінками Управління верховного комісара ООН з прав людини, з 26 березня по 7 квітня по всій країні були вбиті 311 цивільних осіб, у тому числі 74 дитини і 14 жінок, ще 513 людей отримали поранення, серед них – 40 дітей і 21 жінка", – йдеться в доповіді.

В ООН відзначають, що найбільше жертв спостерігається в Сані – 88 загиблих та 60 поранених.

"Всесвітня організація охорони здоров'я оцінює, що загальне число загиблих у період з 19 березня по 5 квітня становить 614 осіб, ще 2038 отримали поранення", – підкреслюється в документі.

За даними ООН, цілями авіаударів стали 37 громадських будівель, у тому числі п'ять лікарень і 15 освітніх установ у Сані, Адені й Ед-Далі. Крім того, бомбардуванням піддалися три аеропорти – у Сані, Адені й Ходейді.

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) повідомив, що напередодні в результаті попадання ракети в школу в провінції Ібб загинули двоє дітей і ще двоє отримали поранення. "Це похмуре нагадування про те, з якою загрозою стикаються діти у міру того, як загострюється конфлікт в Ємені", – заявив представник ЮНІСЕФ в Ємені Джуліан Харнейс.

Офіційний представник генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік попередив, що і без того важка ситуація в Ємені може перерости в гуманітарну катастрофу. 

Нагадаємо, 25 березня президент Ємену Абед-Раббо Мансур Хад втік зі свого палацу в місті Адені у портове місто на півдні країни через наступ шиїтських повстанців.

У той же день повстанці з руху Хуті за підтримки частини урядових військ Ємену, яка перейшла на їхній бік, узяли під контроль базу військово-повітряних сил за 60 кілометрів від Адена і вже через кілька годин почали завдавати повітряних ударів по вірних президентові силах.

24 березня президент Ємену звернувся до Ради безпеки ООН із закликом дати згоду на воєнне втручання "охочих країн" із метою "захистити Ємен".

Після цього Саудівська Аравія і низка арабських держав регіону Перської затоки почали повітряні удари по позиціях шиїтських повстанців угруповання Хуті в Ємені.