Парад Перемоги: Російський новітній танк "Армата" двічі відмовив під час репетиції

Новітній танк Т-14 "Армата" двічі відмовив під час репетиції до параду Перемоги, яка проводиться на підмосковному полігоні Алабино

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Газета.Ru.

Високопоставлене джерело повідомило, що у військових звітах стверджується: в танку відмовили "органи управління агрегатами трансмісії".

"Був зрив двох репетицій. Це те, що проходило по доповіді. У протоколі зафіксовано дві відмови системи управління агрегатами трансмісії, неполадки з датчиками положення, але некритичні. До трансмісії відноситься все, що знаходиться між двигуном і провідними валами", - пояснив співрозмовник.

При цьому в керівництві "Уралвагонзаводу", який робив танк, заявили, що інформація про відмови органів управління агрегатами трансмісії не відповідає дійсності.

"Я вам відповідально заявляю, що це повна маячня, нічого такого не було. На парадному майданчику йдуть тренування проходження механізованої колони. У цьому тренуванні бере участь в тому числі "коробка" з "Арматом". Проблем, які потрібні для вирішення завдань щодо забезпечення проходження, не виникало - як тренуються, так і продовжують тренуватися. Ми надаємо й підтримку, і різні види кваліфікованої допомоги сервісними бригадами, щоб ці процеси тренування для Міноборони забезпечити", - підкреслив представник УВЗ.

У підмосковному Алабіно проходить обкатка 12 нових машин Т-14 "Армата", які мають стати "родзинкою" параду Перемоги на Красній площі 9 Травня.