Під Лисичанськом та Рубіжним виявлено схованки бойовиків, - штаб АТО

Українськи силовики вилучають в зоні АТО схованки бойовиків зі зброю

Про це під час брифінгу повідомив спікер Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник, повідомляє Еспресо.TV

"Поблизу контрольного пункту "Лисичанськ" Луганської області наші силовики виявили вибуховий предмет. Співробітники ДСНС встановили, що це касетний боєприпас від реактивної установки "Смерч", - заявив Мотузяник. 

Небезпечну знахідку вивезли для знешкодження. На час проведення спецзаходів пропуск осіб та транспортних засобів тимчасово був припинений.

"На околицях міста Рубіжне Луганської області оперативники виявили схованку зі зброєю та боєприпасами бойовиків. Було вилучено два гранатомети РПГ-26, бойові гранати і тротилові шашки. Бойовики планували використати зброю для вчинення диверсій на території України", - повідомив речник.

Крім  того Мотузяник повідомив, що в ході відпрацювання міста Красногорівка Донецької області бійці батальйону "Київ-1" спільно зі Збройними Силами України затримали 2 місцевих мешканців через підозру у сепаратизмі. Під час обшуку у них було вилучено зброю і боєприпаси. У одного з них в будинку зберігалася російська військова форма. Крім цього, недалеко від Курахово розвідувальна група "Київ-1" виявила схованку з боєприпасами.

"Добре замаскований і замінований склад з продуктами харчування, зброєю і боєприпасами був розташований в лісопосадці. Там же були знайдені одяг, амуніція, картки з фотографіями місць розташування баз ЗСУ та військової техніки", - заявив спікер Адміністрації президента України.