Президент Австрії також не захотів їхати на путінський парад Перемоги

Президент Австрії Хайнц Фішер не поїде в Москву 9 травня, де в цей день будуть відзначати 70-ту річницю закінчення Другої світової війни

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу австрійського президента.

Очікується, що країну на заходах представлятиме посол Австрії в Москві.

Сам Хайнц Фішер 8 травня за участю міністра оборони, російського посла та інших вшанує закінчення війни, зокрема, пам'ять загиблих у битві під Віднем у квітні 1945 року.

Президент Австрії також направив на адресу російського президента Володимира Путіна лист, де вшанував пам'ять мільйонів радянських солдатів, які доклали зусиль для відновлення демократичної Австрії.

Нагадаємо, раніше про свою відмову приїхати на урочистості в Москву на 9 травня повідомили глави провідних країн світу - Японії,Німеччині, Великої Британії а також лідери Норвегії, Грузії, Польщі, Литви, Латвії, Естонії, Фінляндії,Словаччини та інші. 

Запрошення прийняли 32 лідери, серед них переважають президенти і прем’єри країн Азії і пострадянського простору. Про готовність приїхати в Москву 9 травня заявив і президент Греції. Уряд Чехії ще не вирішив, чи посилати за держкошти президента Земана на святкування Дня Перемоги до Путіна.