У Ялті ФСБ вивезло у невідомому напрямку журналістку після обшуку помешкання

У Криму співробітники ФСБ після майже 10-годинного обшуку відвезли імовірно на допит Тетяну Гучакову, яка раніше працювала заступником головного редактора кримського видання BlackSeaNews

Про це повідомив головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко на своїй сторінці у "Фейсбуці", передає Еспресо.TV з посиланням на "Крим. Реалії".

За його словами, співробітники ФСБ прийшли з обшуком до Гучаковой близько 7:45 години ранку в четвер 9 квітня. Після обшуку її відвезли в невідомому напрямку.

"Обшук тривав майже 10 годин. Вилучена вся комп'ютерна техніка, яка була в будинку. Після цього Таню відвезли. Відвезли її після 17:00. Незважаючи на те, що вона не працювала останній рік у редакції, яка виїхала в Київ, вона залишається членом Національної спілки журналістів України, тобто нашою колегою", - повідомив Клименко, зазначивши, що Гучакова вже понад рік не співпрацювала з BlackSeaNews.

Як повідомив голова фонду "Майдан закордонних справ" Богдан Яременко, затримання Гучакової - "ще один приклад підлої і незаконної боротьби окупаційної влади Росії в Криму з будь-якими (проявами) інакомислення".

"Я розцінюю сьогоднішню ситуацію, як захоплення ФСБ заручника. Метою цього теракту є залякати мене і Андрія (Клименко - прим. Ред.) У нашій діяльності в "Майдані закордонних справ" і BlackSeaNews. Ми поширювати цю інформацію і ніколи не припинимо ні своєї роботи, ні боротьби за звільнення Тетяни Гучакової", - сказав він.

Тетяна Гучакова була членом міжнародної ініціативи "Кримський політичний діалог", що діяла в Криму в 2010-2014 роках і припинила свою діяльність після анексії півострова.