Як у Києві нагороджували "Героїв спортивного року-2014"

Учора в Києві Національний олімпійський комітет нагородив найкращих спортсменів нашої країни за підсумками минулого року

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Найкращий спортсмен року - Олег Верняєв (чемпіон світу та Європи зі спортивної гімнастики у вправах на брусах, бронзовий призер чемпіонату Європи в опорному стрибку та командній першості).

Найкраща спортсменка року - Ольга Харлан (чемпіонка світу та Європи з фехтування на шаблі в індивідуальній першості, бронзова призерка чемпіонату світу та Європи в командній першості).

Найкращий тренер року - Григорій Шамрай (старший тренер жіночої збірної України з біатлону – Олімпійських чемпіонок з біатлону в естафетній гонці, особистий тренер Віти Cемеренко та Валентини Семеренко, Олени Підгрушної і Юлії Джими).

Найкраща команда року - жіноча збірна Україна з біатлону у складі Олени Підгрушної, Віти Семеренко, Валі Семеренко, Юлії Джими (чемпіонки ХХІІ зимових Олімпійських ігор в естафеті).

Сенсація року - чоловіча четвірка-парна з академічного веслування у складі Івана ДОВГОДЬКА, Артема МОРОЗОВА, Олександра НАДТОКИ, Дмитра МІХАЯ (чемпіони світу та Європи з академічного веслування).

Повернення року - Юлія Ткач (чемпіонка світу та бронзова призерка чемпіонату Європи з боротьби (63кг).

Найкращий спортивний організатор року - Олександр Герега (президент Федерації важкої атлетики України, створив сприятливі умови для розвитку важкої атлетики в Україні, розбудовує спортивну інфраструктуру).

Сильні духом (паралімпійські види спорту) - Віталій Лук'яненко (дворазовий чемпіон, срібний та бронзовий призер зимових Паралімпійських ігор в Сочі з лижних гонок та біатлону серед спортсменів з вадами зору).

Разом із олімпійцями (неолімпійські види спорту) - Анна Беженар (дворазова чемпіонка світу, чемпіонка Європи з панкратіону).

Олімпійська надія України - Юлія Левченко (чемпіонка ІІ Юнацьких Олімпійських ігор зі стрибків у висоту).

Спортивна слава України - Катерина Нагірна (олімпійська чемпіонка з веслування) та Олександр Шапаренко (дворазовий олімпійський чемпіон з веслування).

За сприяння тріумфу - Володимир Бринзак (президент Федерації біатлону України) та Валерій Сушкевич (президент Національного комітету спорту індалідів України).

Герой українського спорту серед жінок - Віта Семеренко (чемпіонка ХХІІ зимових Олімпійських ігор з біатлону в естафеті, бронзова призерка Олімпійських ігор у спринті).

Герой українського спорту серед чоловіків - Юрій Чебан (чемпіон світу з веслування на каное на 200 м, срібний призер чемпіонату світу в естафеті.

Фото: НОК України