Європа ніколи не сприйме силової зміни кордонів України, - Коморовський

Президент Польщі запевнив, що Європа бачить Україну лише в межах, встановлених у 1991 році

Про це Броніслав Коморовський заявив під час виступу на засіданні Верховної Ради, передає Еспресо.TV.

"Не можна прощати, що в Україні є солдати, танки, БТРи і зенітні установки агресора." З брехнею світ пройдеш, та назад не повернешся ". Сьогодні цієї брехні не бачать хіба що сліпі. Західний світ повинен зрозуміти, що йому буде безпечно, тільки коли буде безпечно в Україні ", - зазначив Коморовський.

"Ми підтримуємо будь-які дії, що мають на меті вирішення цього конфлікту, зокрема - мінські домовленості. Сподіваємося, що вони будуть дотримуватися і вводитися як спосіб забезпечення територіальної цілісності та безпеки України", - додав він.

Як підкреслив Коморовський, країни ЄС приймають територію України в межах, встановлених в 1991 році.
"Зміни цих кордонів силою, проти волі українського народу, ніколи не будуть нами прийняті і завжди будуть нами будуть засуджені", - заявив він.

Нагадаємо, в Україні перебуває президент Польщі Броніслав Коморовський. Вперше в історії польский президент виступив в українському парламенті із промовою. Коморовський у ній згадав про Героїв Майдану та заспівав Гімн України.

Раніше, під час зустрічі з українським колегою Петром Порошенком президент Польщі висловив думку, що на Ризькому саміті Україна може отримати безвізовий режим із ЄС.