Луценко розповів, чого не торкнеться заборона комуністичної символіки

Бойові й трудові нагороди ветеранів, пам’ятники на кладовищах, символіка в помешканнях не потрапили під дію закону щодо заборони комуністичної ідеології

Про це заявив народний депутат України, голова фракції "Блоку Петра Порошенка" Юрій Луценко, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-служба БПП.

"Я хотів би попередити спекуляції на цій темі. Нагород ветеранів війни і праці, цвинтарів, місць масових військових поховань ухвалений закон не стосується", – підкреслив Луценко.

На його переконання, Україна мала ще на початку дев’яностих заборонити комуністичну ідеологію.

"Однак через буддистську суть українського суспільства цього не сталося. Скажу прямо: тодішня неготовність і неактивність суспільства і політикуму тоді призвела до того, що ми маємо тепер війну. Так, це важкий урок, але сьогодні ми правильно відповіли", – наголосив нардеп.

Відповідаючи на запитання щодо імовірної заборони Комуністичної партії України, Луценко зазначив, що в разі, якщо ця партія пропагуватиме тоталітарну ідеологію, а також використовуватиме заборонену символіку, участі у виборах вона не братиме.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада 254 голосами "за" підтримала законопроект "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів та заборону пропаганди їхньої символіки".