На окуповані території газ та електроенергія майже не постачаються через 9-мільярдний борг, - Демчишин

У зону проведення АТО з вересня 2014 по березень 2015 року поставлено близько 1,5 млрд куб. м газу, які досі не оплачені

Про це голова Міненерговугля Володимир Демчишин повідомив під час години запитань до уряду під час засідання Верховної Ради, передає Еспресо.TV.

"На даний момент електроенергія не поставляється по магістральних лініях передач, по лініях 110 кВ і вище також не поставляється, по лініях 110 кВ і нижче - можливо, бо так працює система. Але перетоку електроенергії на окуповані території немає, ми тримаємо баланс", - зазначив Демчишин.

За словами Демчишина, ситема по постачанню газу також відкрита, проте об'єми газу - незначні. Тим більше, що існує заборгованність за газ, який поставчався в зону проведення АТО. 

"Протягом періоду з вересня 2014р. по березень 2015 року в зону АТО поставлено приблизно 1,5 млрд куб. м газу. Приблизна вартість - 6 тис грн. Ця вартість не сплачена. Звичайно, це є проблемою. На даний момент поставки зменшені, але питання треба вирішувати щодо поставок газу та електроенергії в зону АТО. Сумарно не сплачено приблизно 9 млрд грн.", - заявив Демчишин.