Поляки не хочуть, щоб путінські байкери їхали на Берлін їхніми дорогами

Мотопробіг російського мотоклубу "Нічні вовки", траса якого проходить через Польщу, викликав протест серед поляків

Про це повідомляє видання "Новое время" з посиланням на "Польське радіо", передає Еспресо.TV.

Зокрема, у Facebook була створена сторінка "Ні проїзду бандитів з Росії через Польщу". Активісти закликають заблокувати проїзд байкерів через країну.

"У місцях, в яких з'являються "Нічні вовки", незабаром починається російська агресія. Вони були в Криму ще до того, як його анексувала Росія. Були на Донбасі, а зараз вбивають і вчиняють грабежі у містах, зайнятих росіянами. Чи є їх проїзд через Польщу застереженням для поляків або початком російської агресії? Ми сподіваємося, що братство мотоциклістів, незалежно від приналежності до різних клубів, вкаже їм, де їхнє місце", – пишуть адміністратори сторінки.

Російський мотоклуб "Нічні вовки", президентом якого є один з організаторів російського "Антимайдану" і прихильник політики Кремля Олександр "Хірург" Залдостанов, збирається 29 квітня – 9 травня провести мотопробіг "На Берлін"

Мотопробіг за маршрутом Москва – Мінськ – Брест – Вроцлав – Брно – Братислава – Відень – Мюнхен – Прага – Таргау – Карлсхорст – Берлін присвячений 70-річчю Перемоги.

Як відомо, "Нічні вовки" відкрито підтримують політику Володимира Путіна. Президент Росії навіть отримав від них на пам'ять шкіряну куртку з емблемами клубу і в 2009 році проїхав на чолі колони мотоциклістів у Новоросійську.

Залдостанов вважається приятелем Путіна і багато разів організовував зустрічі президента Росії з байкерами.

Під час анексії Криму "Нічні вовки" з'явилися на півострові з російськими прапорами. Так звані байкери патрулювали дороги і охороняли зайняті "зеленими чоловічками" будівлі. У пропагандистському фільмі "Крим. Шлях на батьківщину", показаному в першу річницю анексії Криму, повідомлялося також, що "Нічні вовки" викрали і утримували одного з українських військових командирів.