Штаб АТО: Ситуація на сході України загострилася

9 квітня ситуація у зоні проведення антитерористичної операції дещо загострилася

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє прес-центр АТО, передає Еспресо.TV.

"З 18 години вечора до опівночі вздовж лінії розмежування бандформування провели 21 обстріл наших військ. Противник зосередив найбільш інтенсивний вогонь в напрямку українських позицій в районі Авдіївки, Пісків, Опитного, Широкиного на Донеччині, а також в районі Павлополя і Гнутова на Луганщині", – йдеться у повідомленні. 

У штабі АТО зазначили, що під час обстрілів терористи 12 разів застосовували міномети калібру 120 міліметрів, що є черговим грубим порушенням Мінських домовленостей. Крім того, поблизу Авдіївки бойовики провели артилерійський обстріл українських позицій із гармат калібру 122 міліметра.

"Також увечері злочинці вели вогонь із танків в районі Авдіївки та населеного пункту Павлополь. Обстрілів населених пунктів з 18 години вечора до опівночі 9 квітня не зафіксовано", – наголошується у повідомленні. 

Нагадаємо, вчора речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник заявив, що спеціальна моніторингова місія ОБСЄ постійно отримує погрози з боку бойовиків та відчуває перепони у своїй роботі.