В США прокотилася серія потужних торнадо

Потужні торнадо у четвер прокотилися штатами Айова, Іллінойс та Огайо, спричинивши руйнування, поранення людей та навіть жертви

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

 У Національній службі погоди США ситуацію назвали "особливо небезпечною".

За повідомленнями телеканалу CNN, через шторм у містечку Фейрдейл у штаті Іллінойс одна людина загинула. Неподалік звідти, з міста Рочель, надійшли численні повідомлення про травми та ушкодження. Робота місцевого шпиталю через це була переведена в "режим стихійного лиха".

У містечку Кіркланд також відбулися значні руйнування. Рятувальників піднято по тривозі для пошуку жертв у завалах. Усі три зазначені населені пункти розташовані приблизно за 30 кілометрів від найбільшого міста штату – Чикаго.

Пізніше в четвер стало відомо про інші торнадо в Іллінойсі, поблизу міст Рокфолд та Ештон, що приблизно за 140 км від Чикаго. Там також пройшов град розміром з тенісний м'яч. За інформацією місцевих служб, пошкодження від шторму оцінені як "серйозні".

"Великий та дуже небезпечний вихор" синоптики зареєстрували поблизу міста Каманч штату Айова. Крім того, надійшли повідомлення про небезпечні торнадо неподалік від містечка Толедо в штаті Огайо.

Усього, як повідомляють синоптики, серія торнадо, що розігралися на північному сході США, захопить територію, де мешкає близько 95 млн осіб.