Тарифи на газ були низькі, бо колишня влада загравала з населнням, - Вовк

В НКРЕКП нагадали, що підвищення тарифів на газ та електроенергію було прописано в коаліційній угоді

Про це під час години уряду у парламенті повідомив  голова Нацкомісії з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг Дмитро Вовк, передає Еспресо.TV

"Всі фракції коаліції вказали, що вони підтримують поступовий і прозорий перехід до економічно обґрунтованих тарифів. Завдання регулятора встановити такі тарифи, а завдання міністерства соціальної політики надати підтримку соціально-незахищеним верствам населення. Чому тарифи були низькі раніше? Бо влада загравала з народом, щоб зберегти цю владу", - зазначив Вовк.

Водночас, Вовк наголосив, що уряд підніме ціну газу для населення, але створить можливість отримати субсидії, які стануть компенсатором.

Вовк також нагадав, що ціну електроенергію піднімуть у п'ять етапів, а ціни на газ підніматимуть впродовж двох років - до 2017-го

"Для населення регулятор встановив дві ціни: 3600 та 7200 гривень. 3600 – це дуже складна ціна, бо це лише 50% від тієї, на яку ми орієнтувались. Її застосовуватимуть в основному в селах, де використовують його найбільше. Цей тариф буде застосовуватимуть на час опалювального сезону на споживання до 200 кубометрів. Починаючи з 201-ого кубометра доведеться платити по 7200 гривень .", - пояснив Вовк.