У Литві почалися спільні з американцями військові навчання

У Литві почалися спільні військові маневри американських і литовських військовослужбовців, у яких вперше беруть участь і американські танки "Абрамс", що прибули сюди близько місяця тому

Про це повідомляє російська служба ВВС з посиланням на Міністерство оборони Литви, передає Еспресо.TV.

У навчаннях на Пабрадському військовому полігоні під Вільнюсом беруть участь близько 150 американських військовослужбовців.

"Військові привезли із собою близько 20 транспортних засобів, у тому числі п'ять найсучасніших танків М1А2 "Абрамс", – зазначається у повідомленні.

Ці навчання є частиною програми НАТО по забезпеченню безпеки балтійських союзників, сказав журналістам міністр оборони Литви Юозас Олекас, який побував на полігоні.

"Присутність американців вселяє нам відчуття додаткової безпеки. Але ми, звичайно, повинні виконувати і свою домашню роботу: розширити полігон, щоб можна було ще ефективніше використовувати всю цю техніку", – заявив міністр.

Нагадаємо, наприкінці березня США запевнили командувача Національними збройними силами Латвії генерал-лейтенанта Раймонда Граубе, що будуть продовжувати військові навчання у країнах Балтії.