Wizz Air умовили не ліквідовувати українську "дочку"

Угорська авіакомпанія Wizz Air фізично збереже свою дочірню компанію в Україні - Wizz Air Україна

Про це повідомив перший заступник міністра інфраструктури України Володимир Шульмейстер, пише "Дело".

За словами чиновника, мова про це йшла в ході зустрічі з керівництвом угорської авіакомпанії, яка була ініційована міністерством.

"Wizz Air Україна залишається, як тільки вони зрозуміють, що рівень ризиків для них знижений, вони цю компанію перезапускатимуть" - сказав він.

Перший заступник міністра інфраструктури також зазначив, що Державіаслужба України вже переоформила дозволи на угорську компанію Wizz Air на польоти в Польщу, Німеччину, Кіпр, ведуться переговори про польоти угорської компанії між Україною Італією, Іспанією, для чого необхідні дозволи цих країн.

Нагадаємо, раніше угорська Wizz Air Holdings Plc заявила, що продовжить реструктуризацію діяльності в Україні і з 20 квітня 2015 Wizz Air Hungary буде виконувати вісім рейсів в Україну та з України, а її дочірня авіакомпанія Wizz Air Україна, яка нині виконує 16 рейсів на двох літаках - припинить свою діяльність з 20 квітня.

Після цього Мінінфраструктури намагалися переконати компанію залишитись в Україні.

Також міністр інфраструткури Андрій Пивоварський заявив, що найбільший бюджетний авіаперевізник Європи ірландська авіакомпанія Ryanair розглядає можливість виходу на український ринок.