Президент Південної Кореї також не святкуватиме День Перемоги з Путіним

Президент Республіки Корея не братиме участі у святкуванні 70-річчя завершення Другої світової війни, яке відбудеться в Москві

Про це йдеться в поширеній у суботу заяві міністерства закордонних справ Південної Кореї, передає Еспресо.TVз посиланням на російську інформагенцію ТАСС.

Сеул на святкових заходах у Росії представлятиме спецрадник президента у закордонних справах, депутат Національної асамблеї (парламенту) Юн Сан Хьон.

Президент Республіки Корея взяла до уваги ситуацію навколо України і той факт, що від участі в святкуваннях у Москві 9 травня відмовилися лідери Німеччини, США та інших країн.

Читайте також: Список гостей Путіна на День Перемоги

Нагадаємо, раніше про свою відмову приїхати на урочистості в Москву на 9 травня повідомили глави провідних країн світу – Японії, Німеччині, Великої Британії, а також лідери Норвегії, Австрії, Грузії, Польщі, Литви, Латвії, Естонії, Фінляндії, Словаччини, Хорватії та інші.

Запрошення прийняли 32 лідери, серед них переважають президенти і прем’єри країн Азії і пострадянського простору. Про готовність приїхати в Москву 9 травня заявив і президент Греції.

Учора також стало відомо, що президент Чехії Мілош Земан не буде присутній 9 травня на військовому параді в Москві.