Пожежі у Росії: людей везуть до лікарень та тимчасових притулків

Станом на вечір 12 квітня пожежу у 17-ти населених пунктах Республіки Хакасія вдалось ліквідувати, а у 16-ти – локалізувати

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на ТАСС.

Через масштабні пожежі у Сибіру в Росії, за даними влади, 76 жителів республіки постраждали, 11 з них перебувають у важкому стані. П'ять осіб загинули.

На сайті МНС по республіці Хакасія повідомляється, що пожежники ліквідували загоряння в 17 населених пунктах республіки, ще в 16 пунктах вогонь локалізовано і скоро буде погашено,

Пункти тимчасового розміщення постраждалих при пожежі в Хакасії відкрилися на території республіки і приймають перших погорільців. П'ять найбільш сильно постраждалих в результаті пожеж в Хакасії людей у важкому стані доставлені у неділю до Абаканської міської лікарні.

Понад 560 осіб, постраждалих від пожеж в Хакасії, отримали притулок у пунктах тимчасового розміщення в Хакасії. "Більшість з них - 470 осіб, у тому числі 145 дітей - тимчасово поселені в сільському будинку культури селища Шира", - повідомили в управлінні з ЦО, НС та пожежної безпеки республіки.

Через пожежі госпіталізована 51 людина, в тому числі дитина, стан дев'яти - тяжкий. Про це повідомив прес-секретар МОЗ Росії Олег Салагай. Амбулаторна медична допомога надана 57 постраждалим.

Нагадаємо, сьогодні Республіку Хакасію, що в Росії, охопили масштабні пожежі. Хтось підпалив суху траву та сміття, а через сильний вітер вогонь набув загрозливих масштабів – палають ліси та села.