Російський корабель евакуював 14 українців з узбережжя Ємену

Загалом в числі евакуйованих із зони військових дій в районі Адена - громадяни 19 держав

Корабель Військово-морського флоту Росії "Приазов'я" евакуював з узбережжя Ємену 308 осіб, у тому числі 14 українців і 45 росіян. Про це повідомив офіційний представник Міноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков,  передає Еспресо.TV із посиланням на "ТАСС".

"Корабель ВМФ Росії "Приазов'я" евакуював з узбережжя Ємену 308 осіб. У числі евакуйованих із зони військових дій в районі Адена громадяни 19 держав: Російської Федерації - 45 осіб, США - 18, Великої Британії - 5, Болгарії - 1, Естонії - 6, України - 14, Республіки Білорусь - 9 осіб, Туркменістану - 3, Узбекистану - 8, Азербайджану - 5, Бахрейну - 1, Джибуті - 5, Ємену - 159, Сомалі - 1, Палестини - 3, Йорданії - 13, Куби - 9, Єгипту - 2, Саудівської Аравії - 1 людина ", - сказав він.

За словами генерала, "всі евакуйовані громадяни перебувають у безпеці на борту російського корабля, який до ранку доставить їх в Джибуті".

"Приазов'я" виконує в Аденській затоці планові завдання в рамках антипіратської діяльності, уточнив офіційний представник російського військового відомства.

Нагадаємо, в Ємені з осені минулого року триває громадянська війна між легітимним урядом, що орієнтується на Саудівську Аравію, і проіранськими шиїтськими повстанцями-хоусітами, які встановили контроль над північною частиною країни. Крім цього на позиції як урядових військ, так і повстанців наступають терористи джихадистських угруповань Аль-Каїда і "Ісламська держава".

26 березня 2015 Саудівська Аравія почала військову операцію проти проіранських шиїтських повстанців у Ємені, які захопили половину території цієї аравійської країни. Авіація Саудівської Аравії і ще кількох арабських країн бомблять позиції повстанців.